Mountainbike Klub Silkeborg

Mountainbike Klub Silkeborg er etableret i 2011.

Vi er mountainbike klub for dem der gerne vil køre stærkere. Vores medlemmer favner bredt, men fælles for os alle er at vi gerne vil forbedre vores niveau. I træningen giver det sig til kende ved at vi har niveaudelt træning for at alle får det optimale ud af de timer de sidder på cyklen.

I denne del af hjemmesiden kan man også finde forskellige rytterprofiler som viser hvor bred en klub vi egentlig er. Lige fra helt unge til de noget ældre, fra begyndere til ryttere med DM titler i bagagen. Her er der plads til alle, men vi vil gerne køre lidt hurtigere i morgen end vi gør i dag.

Engagement

Klubben er meget engageret i det danske mountainbike miljø og har dybe rødder tilbage i det midtjyske. Klubben har tidligere heddet Midtjysk mountainbike club, har været fusioneret med SIF cykling en kort årgang og er nu igen en selvstændig klub.

Vi er meget aktive under Dansk cykle union (DCU), og arrangerer hvert år et stort løb under DCU med deltagelse af den danske elite indenfor mountainbike. Vi har tidligere afholdt to danske mesterskaber indenfor disciplinen Cross Country Marathon, og ligeledes afholdt to danske mesterskaber indenfor disciplinen Cross Country Olympic. Under løb og events her på hjemmesiden kan man finde yderligere information om vores tidligere løb.

I motionsløbene er vi også meget aktive. Vi har gennem de seneste par år afholdt en afdeling af både Webike cuppen, Vintercuppen og har også afholdt flere lokale løb blandt andet et gadeløb i Silkeborg by.

Klubånden

I klubben sætter vi stor pris på en åben dialog og en afslappet stemning. Vi har prioriteret vores ressourcer ud i aktiviteter for klubbens medlemmer og har derfor ikke noget klubhus hvor vi kan mødes, for det er i skoven vi syntes det er sjovt at være. Når vi så skal bruge et lokale lejer vi et af kommunen eller lignende. Vi syntes det er vigtigt at alle medlemmer kan gøre deres indflydelse gældende og være med til at præge retningen i klubben, og har derfor en meget flad struktur hvor medlemmerne nemt kan få fat i bestyrelsen eller bare foreslå events og aktiviteter via vores forum som er meget aktivt.

Vi afholder klubaftener hver 2-3 måned hvor vi tager forskellige cykelrelaterede emner op. Vi har tidligere afholdt en del mekaniker aftener hvor vi lærer klubbens medlemmer at vedligeholde deres cykler. Derudover har vi afholdt foredrag om kost, ernæring og træning.

Ånden i klubben er præget af hjælpsomhed og god holdånd. Alle klubbens medlemmer bakker op om vores aktiviteter og hjælper til hvor de kan.

Events og arrangementer

I løbet af året afholder vi, ud over en masse løb, en masse arrangementer.

Vi afholder blandt andet:

• MTB weekend i foråret
  • Udlandsture til spændende MTB steder og MTB løb
  • Samlet transport til de store DCU løb i Danmark
  • MTB ture til fede spor i Danmark
  • Klubaftener med cykeltemaer
  • Klubmesterskaber
  • Julefrokost
  • Nightride cup

Rabataftaler

Vi har tegnet er række særdeles fordelagtige rabataftaler som tilbydes klubbens medlemmer. Det er især på nye cykler, sliddele og energiprodukter vi har gode aftaler. Vi arbejder hele tiden på at finde nye måder at gøre det fedt at være medlem i klubben. Detaljerne i aftalerne vil du få tilsendt hvis du melder dig ind.

Hvis du har spørgmål så tøv ikke med at kontakte klubben via kontaktformularen.

MTBK-Silkeborg